Hoe kies je een beker om uit te leren drinken voor je baby?

Hoe kies je een beker om uit te leren drinken voor je baby?

Zodra je kindje zelfstandig kan gaan zitten, is het tijd om ook een beker te gaan aanbieden. Wanneer je hiervoor op pad gaat, blijk je als snel in een nieuwe wereld te belanden. Want er zijn tuitbekers, anti-lekbekers, oefenbeker, bekers met handvatten, of juist zonder, rietjesbekers, tuimelbekers en ongetwijfeld zijn er nog meer.
Voor je het weet zie je door de bekers de tafel niet meer.

De meeste bekers hebben tot doel om je kindje zo weinig mogelijk te laten knoeien. Dat snappen we en daar is wat voor te zeggen. Op extra schoonmaakwerk zit immers niemand te wachten.

Maar zodra je kind zelfstandig kan zitten, meestal zo rond de 6 maanden, kan je wel al beginnen je kind te leren drinken uit een open beker. Een avontuur dat best wat geklieder geeft maar veel minder dan je denkt en als ze het onder de knie hebben, dan is het net zo normaal voor hen om uit een bekertje te drinken dan voor jou uit een kopje en zijn al die andere bekers niet meer nodig.

Waar let je op bij het uitzoeken van een beker?

Kijk eens naar je eigen beker en je handen en je snapt waarom een beker van die afmeting niet bij je baby past. Je beker is te groot en te zwaar en waarschijnlijk ook breekbaar. (scherven brengen weliswaar geluk, maar liever hebben we ze niet)

Wanneer je je eigen beker aan je kind zou geven dan is dat eigenlijk hetzelfde als dat jij uit een emmer moet drinken. Dat zou ook niet lukken.

Op zoek dus naar een kleiner bekertje of kopje. Het formaat van een poppenservies is al een betere optie maar een klein oortje is onhandig en vaak zijn serviesjes niet geschikt om voedingsmiddelen uit te drinken. De eisen die aan speelgoed worden gesteld zijn anders en bij sommige serviesjes bijt je zo door het plastic heen.  

Een geschikt bekertje past bij de handen en mond van je kind, heeft geen scherpe randjes, is vrij van BPA etc. en is stabiel. Babycup is zo'n bekertje.

Daarbij heeft Babycup een maatverdeling op de zijkant staan zodat je precies kan zien hoeveel je er in doet. En omdat Babycup transparant is, ziet ook je zoon of dochter makkelijk dat er iets in zit.

Tips bij het aanleren van drinken uit een open beker:

Zet je kindje in de kinderstoel en neem zelf ook iets te drinken. Laat je kindje zien hoe jij het doet en geef het bekertje om je te imiteren. Kinderen doen je immers graag na.

Doe een klein beetje water (10 ml of minder) in het bekertje en hou samen de beker vast.

Beweeg deze dan langzaam naar de mond. Als je voelt of ziet dat je baby het zelf wil proberen, moedig dit dan aan maar hou je hand in de buurt. Help je kind met het vinden van de tafel zodat ze voelen waar ze de beker weer neer kunnen zetten en oppakken. 
Probeer het zo, heb geduld en heb vooral samen plezier.
Je kind is bezig iets nieuws aan te leren en moet even oefenen.  Als je kind interesse verliest, dan laat je het gaan. Gewoon de volgende keer als je koffie drinkt of samen aan tafel zit, weer proberen.

Je zal zien dat je kindje (dat nu ineens een stuk minder baby is), het snel onder de knie krijgt. Waarschijnlijk ben je net zo trots als je kindje!

Kijk ook eens naar deze galerij van vrolijke babycup gebruikers! Met veel plezier zetten we jouw foto erbij! 

Drinkt jouw kindje kunstvoeding of afgekolfde melk? Dan kan je dat natuurlijk ook op deze manier geven!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »