Hoe het werken LilyPadz?

LilyPadz zoogcompressen

LilyPadz werken op basis van het eeuwenoude principe dat druk op de tepel, het lekken van moedermelk voorkomt. Vaak is het ook je eerste reflex als je merkt dat de melk toeschiet om met je hand of pols even tegendruk te geven.

Ook Tina Bruce, de vrouw die LilyPadz ontwikkelde, was hiermee bekend.
Zij is moeder van 4 kinderen en echtgenoot van een arts. Toen hij haar zoogcompressen beschreef als frisbees onder haar shirt, besloot ze dat het anders moest en ging ze aan de slag met het principe van tegendruk.

Het revolutionaire zoogcompres werd zo geboren en 1 van haar dochters vond ze lijken op Leliebladeren en daarmee was het product van een naam voorzien. 

 

     LilyPadz bestellen? Klik hier!

't is de druk die 't 'm doet!

LilyPadz op handLilyPadz werken dus op basis van druk. Zolang de druk waarmee je ze aanbrengt groter is dan de druk van binnenuit zal het lekken worden tegen gegaan.
Echter, de druk zal zich van binnen opbouwen en als je niet gaat voeden, zal de druk zo groot worden dat de LilyPadz het niet meer houdt.  Je kan dus geen voedingen overslaan.


Het is dus niet zo dat LilyPadz werkt als een kraantje waarmee je naar believen de boel open zet of juist afsluit.

 Zo gebruik je LilyPadz:

LilyPadz op borstWanneer je LilyPadz aanbrengt op je droge, schone huid direct na het voeden, dan zal de LilyPadz op de huid hechten. Er zijn geen plakmiddelen of iets dergelijks op LilyPadz aangebracht, maar de ene zijde van het siliconen is zodanig bewerkt dat het een hechtende eigenschap heeft.

In de uren hierna zal de borst weer wat voller worden en daarom rekken de LilyPadz een klein beetje mee. Zo kan de groei worden opgevangen. Voor de meeste vrouwen is dit voldoende tot de volgende voeding.

Wanneer je gaat voeden, dan schiet de melk toe. Dat gaat gepaard met grote druk. Het kan zo zijn de LilyPadz op de kant waarmee je niet voedt, al op maximale rek staat en het nu niet meer houdt.   Wanneer je dit merkt raden wij je aan om voordat je gaat voeden de LilyPadz opnieuw aan te brengen zodat ze net weer dat beetje extra rek hebben. Ook kan je proberen je pols tegen de borst aan te houden om op dat moment wat extra tegendruk te geven. Mocht dat niet helpen, dan is een doekje bij de hand een uitkomst.

 

LilyPadz aanbrengen

 

Zo breng je de LilyPadz aan:

  1. Draai je LilyPadz zo dat de plakkende kant  naar buiten buigt richting je huid.
  2. Plaats de LilyPadz met je vinger op je tepel en druk stevig aan. (zoals op een deurbel)
  3. Strijk de LilyPadz vanuit het midden op je schone droge huid en voorkom Met je tepel plat, glad de randen van de LilyPadz® naar beneden over de huid, zorg ervoor om glad te strijken eventuele luchtbellen naar buiten weg. Voor een goede werking van de LilyPadz is het belangrijk dat de LilyPadz glad op de huid is aangebracht.

 

 

LilyPadz schoonmaken met sopZo zorg je voor je  LilyPadz®

Om de plakkerigheid van je LilyPadz zo groot mogelijk te houden, is het belangrijk dat je ze regelmatig reinigt om huidvetten, huidschilfers en moedermelk te verwijderen.  Was ze daarom minimaal 1x per dag met een ontvettende zeep. Een afwasmiddel is overal bij de hand en ontvet goed. Een hand- of babyzeep is vaak vettig en zal de plakkracht van je LilyPadz doen afnemen. Wrijf een druppeltje afwasmiddel over de LilyPadz, en maak met warm water een sopje. Zachtjes wrijven met je vingers maar niet boenen. Goed afspoelen met warm water om zeep te verwijderen, afschudden en aan de lucht laten drogen.

 

LilyPadz bewaren:

Als je de LilyPadz niet gebuikt, plak ze dan op de bewaarschildjes waar ze bij aankoop op zitten geplakt. Zorg ervoor dat je ook deze schildjes goed schoonhoudt. Dek ze af met het derde schildje en bewaar ze in het bijgeleverde bewaarzakje van gerecycled polyester.

Wanneer je de LilyPadz in gebruik neemt, zal je zien dat de kleur iets wijzigt en ze wat witter worden. Dat is geen probleem en zal de werking niet beïnvloeden.  


Gebruiksinstructies
Meest gestelde vragen over LilyPadz
LilyPadz bestellen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Momenteel werken we hard aan een update van onze webshop Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen