Meest gestelde vragen over LilyPadz

LilyPadz revolutionair zoogcompres

Staat het antwoord op de vraag die je hebt hier niet bij? Mail ons dan. 

Wat is het verhaal achter de LilyPadz?

LilyPadz zijn ontwikkeld door een moeder van 4 kinderen, bedacht en ontwikkeld tijdens haar borstvoedingsperiode. Toen Tina Bruce de LilyPadz bedacht had ze een doel voor ogen. Er moest een alternatief komen voor de natte dikke compressen in een bh.  “ik begon te kijken naar iets dat op dezelfde manier zou werken tegen het lekken, als een vinger op de tepel.” Tina experimenteerde met diverse materialen, maar vond de oplossing in siliconen toen ze op een middag bezig was met het installeren van een traphekje. Door haar opleiding in de chemie, wist ze dat siliconen zachte, flexibele en ademende eigenschappen had waar ze naar zocht en een veilig en natuurlijk materiaal was.

Na het testen van het eerste ontwerp door haarzelf, begon Tina de LilyPadz te delen met haar vriendinnen. Toen het verzoek van vriendinnen van vriendinnen begonnen te groeien wist Tina dat de oplossing had gemaakt waar ze naar had gezocht.  Het eerste paar LilyPadz werd gemaakt in januari 2003. Sinds die tijd zijn er meer dan 1 miljoen paar over de gehele wereld verkocht.


Hoe blijven de LilyPadz op hun plaats?


LilyPadz hebben een unieke, zelfhechtende kant waardoor ze op hun plaats blijven zonder enig plakmiddel. Door de LilyPadz te wassen met een beetje ontvettende zeep (bv afwasmiddel) na gebruik,verwijder je huidvet, cellen etc. De plakkracht neemt dan weer toe.

reinig LilyPadz met water en afwasmiddelHoe reinig ik mijn LilyPadz?

Door het gebruik van LilyPadz zullen huidschilfers, huidvet en dergelijke op de LilyPadz achterblijven.

Deze kunnen de plakkracht nadelig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk de LilyPadz goed schoon, vet- en stofvrij te houden. Reinigen gaat het beste met een olievrije, crèmevrije en lotionvrije zeep. Ontvettende zeep (bijvoorbeeld afwasmiddel) geeft het beste resultaat.

Was de LilyPadz minimaal 1x per dag met zeep (zie boven) en warm water. Wrijf tijdens het wassen de plakkende zijde van de LilyPadz tegen elkaar of ga er met je vingers overheen om huidschilfers, huidvet en dergelijke te verwijderen.

Goed afspoelen met warm water. Schud het water van de LilyPadz en laat ze aan de lucht drogen in een stofvrije omgeving. (Gebruik eventueel een föhn.)

Droog de LilyPadz niet af met een handdoek, keukenrol of iets dergelijks Hierdoor kunnen er weer stofjes en pluisjes op de LilyPadz achterblijven die de plakkracht nadelig beïnvloeden.

Indien je kraanwater veel mineralen of ijzer bevat, raden wij je  aan LilyPadz te wassen met gedestilleerd of zacht water.

Kan ik mijn LilyPadz desinfecteren?

Indien nodig kan je de LilyPadz desinfecteren door ze 1 uur te weken in een bakje met 50% water en 50% azijn. Was ze hierna goed met zeep en spoel goed na met warm water. Door uitkoken of het gebruik van de magnetronsterilisator zal de levensduur van de LilyPadz verkort worden.  Slijtage hierdoor veroorzaakt valt niet onder de productgarantie.

LilyPadz op bewaarschildjesWaarom zitten ze op van die hard plastic schildjes?

LilyPadz zitten op een bewaarschildje geplakt zodat het plakkende oppervlak, schoon en stofvrij blijft. We raden je aan de LilyPadz op de schildjes te plakken als je ze niet gebruikt, ze af te dekken met het derde bewaarschildje en ze in het bijgeleverde zakje te bewaren.

Hoeveel paar heb ik nodig?

Omdat LilyPadz niet absorberen maar voorkomen dat je lekt, heb je nooit natte zoogcompressen die je moet vervangen. En anders dan andere herbruikbare zoogcompressen, zul je geen extra paar nodig hebben omdat je zoogcompressen in de was zitten.

Reinigen kost maar een paar minuten per dag en dan zijn je LilyPadz weer klaar voor gebruik. Daarom zeggen we: LilyPadz zijn steeds weer bruikbaar in plaats van herbruikbaar!

Kan ik LilyPadz gebruiken in combinatie met tepelzalf?

Ja dat is mogelijk maar bedenk je dat daar waar je de zalf smeert zal de LilyPadz niet op de huid hechten. Smeer je dus veel zalf, dan is de kans groot dat de LilyPadz los zal laten. Spaarzaam smeren en de randen goed aandrukken. Draag je LilyPadz in dit geval in combinatie met een bh en controleer of het goed gaat.

 Wat gebeurt er als ik transpireer onder de LilyPadz?

LilyPadz zijn gemaakt uit luchtdoorlatende siliconen, waardoor je huid kan ademen. Hoewel gebruik van de LilyPadz er niet voor zal zorgen dat je gaat zweten, kan je, als je zweterig wordt ook onder je

LilyPadz wat zweet krijgen. Hierdoor kunnen de LilyPadz losraken. We raden je in deze situaties dan ook aan om ze samen met een beha te dragen. Dep het vocht zo snel mogelijk weg om de huid weer droog te maken en was de LilyPadz een keertje extra.

LilyPadz moeder borstvoedingLilyPadz zien er plastic uit, zijn ze comfortabel?

Omdat LilyPadz zijn gemaakt van een dun, zacht, flexibel en ademend medisch siliconen, voelen ze als een tweede huid. Ze beschermen de tepel tegen extra vochtigheid, de tepel schuurt niet en er blijven geen draadjes of  pluisjes  achter zoals bij andere zoogcompressen. De meeste moeders vergeten dat ze LilyPadz dragen.

Ik ben allergisch voor latex; kan ik een allergische reactie krijgen op LilyPadz?

Anders dan latex, is siliconen een materiaal dat niet in verband wordt gebracht met enige allergische reactie. Goed wassen voor het gebruik en wees er altijd zeker van dat er geen zeepresten achterblijven op de LilyPadz. Daarbij zijn LilyPadz gemaakt van 100% medisch siliconen en getest voor de huid.


Zijn LilyPadz veilig?

Ja zeker! Uit onderzoek blijkt dat LilyPadz gebruikers een vermindert risico hebben op borstvoedingproblemen als mastitis, spruw, kloven of verstopte melkkanaaltjes in vergelijk met de gebruikers van absorberende compressen.  Klik hier voor een download.

Borstvoedende moeder lilypadzHeeft het gebruik van LilyPadz invloed op mijn melkproductie?

Nee, melkproductie wordt beïnvloed door de vraag van de baby en de mate waarin je je kindje aanlegt. Zo lang jij je kindje regelmatig voedt, of afkolft zal deze balans niet verstoord worden.

 

Terwijl ik aan het voeden was, liet de LilyPadz aan de andere kant los.

Ja dat kan gebeuren. De druk van binnenuit is dan zo hoog, dat de druk waarmee je de LilyPadz hebt aangebracht lager is. Je kan dit probleem proberen op te lossen door de LilyPadz vlak voor het voeden opnieuw aan te brengen en eventueel je pols tegen de LilyPadz aan te drukken voor extra druk. Mocht dit niet baten, hou dan een doekje bij de hand.

Hoe verwijder ik de LilyPadz?

Het verwijderen van de LilyPadz is heel eenvoudig. Wip de LilyPadz aan een zijkant los van je huid en trek hem er voorzichtig vanaf. Het verwijderen is geheel pijnloos. Als je gaat voeden en je melk schiet gemakkelijk toe, dan raden wij je aan om een doekje bij de hand te hebben als je de LilyPadz verwijdert. Door het wegvallen van de druk en het makkelijk toeschieten kan er dan ineens wat melk vrij komen.

Ik heb een ingetrokken tepel. Zijn LilyPadz voor mij geschikt?

Helaas, we raden je af om LilyPadz te gaan gebruiken. Door de ingetrokken tepel kan er geen druk worden gegeven op de melkkanaaltjes waardoor de werking van de LilyPadz te niet wordt gedaan.

moeder slapend met baby lilypadzKunnen LilyPadz s nachts gedragen worden?

Ja zeker, dat is een van de beste eigenschappen van LilyPadz. Omdat ze hechten op je huid, kun je ze zelfs zonder beha dragen en daardoor beha-loos slapen. En dat is een luxe voor iedere borstvoedende moeder.

Zijn LilyPadz zichtbaar onder mijn kleding?

Nee, LilyPadz zijn zo dun en transparant dat ze niet zichtbaar zijn onder bijna alle soorten kleding.

 

 

LilyPadz bestellen? Klik hier! 

LilyPadz, het revolutionaire zoogcompres
Hoe werken LilyPadz?
Gebruiksinstructies
LilyPadz bestellen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »