Meest gestelde vragen over CUB-support

Cub beter bevallen voor moeder en kind

 

Wanneer kan de CUB worden gebruikt? 

De CUB kan worden gebruikt door iedere vrouw die een natuurlijke bevalling wil en die heeft besloten dat de CUB is iets wat ze zou willen proberen.

Er zijn natuurlijk een aantal situaties die gevolgen hebben voor de risico's en de veiligheid van de moeder en de kind (zoals hieronder genoemd).

Het is echter belangrijk om dat wat de moeder aangeeft om te gebruiken tijdens de bevalling te respecteren zoals het geen duidelijke risico’s vorm voor anderen.

De CUB kan op dezelfde manier gebruikt worden bij thuisbevallingen, in geboortecentra of in het ziekenhuis als een geboortebal of baarkruk.  

 Wanneer kan CUB niet gebruikt worden?

Vrouwen die ernstige medische complicaties hebben als HELLP-syndroom,  Pre-eclampsie, Placenta Previa (voorliggende placenta), heftige bloedingen, vorige chirurgie of 3e / 4e graad trauma aan het perineum of vrouwen met premature weeën.

Let op, deze lijst is niet volledig. Het is altijd aan de moeders en de zorgverleners om te beslissen of de CUB geschikt of veilig bij de geboorte.

De CUB kan niet gebruikt worden in een geboortebad.

ruimte in bekken bij gebruik CUBWat zijn de voordelen van het gebruik van de CUB? 

De CUB heeft vele positieve fysieke voordelen maar ondersteunt ook psychologisch. 
De moeder is vrijer om te bewegen en kan zelf haar houding bepalen. Daarmee is zij meer in controle van het hele proces en kan zij zich beter ontspannen en kan haar natuurlijke  coping-mechanismen, endorfines en de stroom van oxytocine, aan het werk..
De CUB heeft een brede, vlakke basis die comfort en stabiliteit biedt met behoud van optimale positie voor de natuurlijke geboorte. Klik hier om meer te lezen over verticaal bevallen.


ruimte in bekken bij bevallen op CUB. illustratieWaarom gebruik maken van de CUB, een bevalling is toch iets natuurlijks?

Ja dat klopt. Veel vrouwen hebben niets meer nodig dan hun eigen innerlijke middelen om te bevallen. Maar daarnaast zijn er ook veel vrouwen die iets extra’s willen of nodig hebben om een veilige natuurlijke geboorte te vergemakkelijken.

Gelukkig worden in het hele land veel zwangerschapscursussen (zoals bijvoorbeeld hypnobirhting, zwangerschapsyoga etc,) gegeven waarbij moeders zich goed voorbereiden op de bevalling.

De CUB is hulpmiddel dat moeders kan helpen bij de bevalling. Het geeft comfort, steun, vertrouwen en vergroot de kans op minder ingrijpen of medisch handelen. En dan kan alleen maar gunstig zijn voor de moeder, de baby en het gezin.

Is de CUB veilig te gebruiken? 

De CUB kan belast worden tot maximaal 120kg en is daardoor stevig genoeg voor bijna iedere moeder. Het PVC waar de CUB van gemaakt is, overtreft vele andere materialen in flexibiliteit, sterkte, scheur- en slijtvastheid. De CUB heeft een twee apart opblaasbare kamers; dus zelfs als de ene kamer leegloopt de andere zal veilig blijven ondersteunen. Het voldoet aan BS / EN14960, die de vereiste standaard voor de fabricage en het testen van de springkussens en is een klasse 1 CE-markering geregistreerd medisch hulpmiddel.

 

Is de CUB moeilijk te gebruiken?

De CUB is zeer gebruiksvriendelijk en vereist geen extra specialistische kennis of opleiding. Na het oppompen kan de CUB gebruikt worden door de moeder om op te zitten of om op te leunen.  De CUB is licht van gewicht, draagbaar en kan gemakkelijk worden gereinigd met elk huishouden sprayreiniger of het ziekenhuis goedgekeurd reinigingsmiddel, het hoeft niet te worden gesteriliseerd.

Hoe controleer ik de CUB? 

Controleer de CUB na ontvangst. Maak de doos open en check de inhoud. De CUB wordt geleverd met pomp, gebruiksaanwijzing en een draaghoes van badstof. 
Laat de CUB op kamertemperatuur komen. Een koude CUB oppompen in een warme omgeving kan schade veroorzaken. Laat de CUB opgeblazen 24 uur staan. De CUB moet dan nog steeds vol en stevig aanvoelen. Laat de CUB leeglopen tot het moment dat je hem wilt gebruiken.

Hoe bewaar ik de CUB?

Een goede manier om de CUB te bewaren is in een afsluitbare plastic box. Zo hou je alles bij elkaar en bescherm je je CUB tegen scherpe materialen. 

Kan ik ook maar 1 kamer opblazen?

Natuurlijk kan dat. Voel zelf welke hoogte je prettig vindt. Indien CUB op bed wordt gebruikt, raden we aan maar 1 kamer op te pompen.

Waar is CUB van gemaakt?
CUB is gemaakt van 0,5000 mm biocompatibel PVC en is voorzien van dubbele laag aan zowel boven- als onderzijde.
PVC is echter een materiaal dat onder invloed van warmte kan het vervormen en smelten. Hou dus weg van hittebronnen en direct zonlicht. 

Hoe lang gaat de CUB mee?

De CUB is een semi-disposable product maar als je er goed mee omgaat kan het langere tijd meegaan. Het is echter een opblaasbaar product en na verloop van tijd kan het slijten.  Wij raden aan de CUB in een plastic opbergdoos te bewaren. 

Vermijdt direct zonlicht, warmtebronnen en laat de CUB voor het oppompen altijd op kamertemperatuur komen. Wanneer de CUB langere tijd opgepompt staat in een warme kamer kan het zijn dat er lucht moet worden toegevoegd omdat het PVC wat uitrekt, zeker in warme omgeving. 

Laat CUB niet gebruiken om mee te spelen en voorkom dat meerdere personen tegelijkertijd op de CUB plaats nemen. Dit zal de levensduur van de CUB verkorten. 

Een getornde naad kan niet gerepareerd worden en is een indicatie van teveel gewicht of excessieve druk op de CUB

CUB is een opblaasbaar product en zal met frequent gebruik eerder slijten dan eenmalig gebruik.

CUB won al diverse awards  klik hier om een CUB te huren

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »