Wat is een CUB?

CUB meer dan een baarkrukCub voor een veilige bevalling

 

CUB is een afkorting van "Comfortable Upright Birth"
De CUB is een fijne, comfortabele,  opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef, speciaal ontworpen om moeders te helpen bij een natuurlijke bevalling.

De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die ieder in compartimenten verdeeld zijn> Dat maakt de CUB heel stabiel en daarom kunnen er veel verschillende houdingen op worden aangenomen. Zo kan de moeder actief zelf de houding zoeken en uitproberen die op dat moment het prettigste is en dat voelt goed.

Bevallen op CUB
Het is niet nodig om over te stappen op een harde baarstoel of baarkruk want ook de geboorte zelf kan plaats vinden op de CUB.

Een verticale houding vergroot de ruimte in het bekken en daardoor verloopt de bevalling over het algemeen vlotter en veiliger met minder kans op complicaties en ingrijpen. En dat is goed voor moeder en voor de baby.

De CUB kan gedurende de gehele bevalling gebruikt worden om op te zitten, rusten, leunen, knielen en om op te bevallen.

De fases van de bevalling kunnen zo in elkaar overvloeien. 

 

 


Er is geen speciale apparatuur voor nodig en het kan in iedere omgeving gebruikt worden, thuis, in kraamkliniek, geboortecentrum of ziekenhuis.relax op CUB

Ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om de CUB te gebruiken om ontspannen op te zitten of te leunen.

Klik hier om een CUB te huren

 

Lees verder:
Waar kan een CUB gebruikt worden?
Meeste gestelde vragen over CUB.
Gebruikinstructies.
Waarom verticaal bevallen?
Wie bedacht CUB?
Technische specificaties.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »